kampioenen2016

41 Winterswijkse kampioenen gehuldigd

kampioenen2016WINTERSWIJK – “We mogen er ontzettend trots op zijn dat Winterswijk zoveel sporttalent heeft en ook nog in zoveel verschillende takken van sport. Atletiek, zwemmen, turnen, kegelen, we kunnen het kennelijk allemaal”. Een glunderende wethouder Wim Aalderink mocht vanavond 41 Winterswijkers huldigen omdat ze het afgelopen sportjaar Gelders of nationaal kampioen waren geworden en soms ook op mondiaal niveau met de top konden meedoen.

 

Verreweg de grootste leverancier van topsporters was Penta, dat nationale titels veroverde in onder meer streetdance, brug en hiphop-dans. De turnvereniging had zelfs nog meer kampioen in huis, van onder de 12 jaar, maar die werden vanavond niet gehuldigd.

Dit jaar voor het eerst leverde watersportvereniging WWV vijf nationaal kampioenen af. En, wat opvallend was, allemaal masters, veteranen dus. De oudste, Theo Schouten, werd ’s lands beste in de categorie 70+.

 

Verder bracht het kegelen twee kampioenen voort (individueel en team). De Winterswijkse Kegelbond doet nu zelfs een gooi om volgend jaar het NK naar Winterswijk te halen. De atletiek was eveneens goed voor twee Nederlands kampioenen. Archeus-juniore Marijke Esselink mocht voor het derde achtereenvolgende jaar bloemen in ontvangst nemen van de sportwethouder en Dinant Huurneman, die vorig jaar nog survivalkampioen in de klasse runners up werd, was ditmaal ’s lands beste in de hoogste categorie.

Aalderink hielde de ceremonie vanavond kort, “want echte topsporters moeten natuurlijk om half tien om bed liggen”.

Alle 41 kampioenen:

Archeus

Marijke Esselink (Ned. Kampioen meerkamp indoor junioren B, Ned. Kampioen meerkamp outdoor junioren B) en Dinant Huurneman (Kampioen Top Survival Circuit).

Winterswijkse Kegelbond

Leah Meeusen (nationaal kampioen) en damesteamVal Umme (nationaal bekerkampioen)

Penta

Ilse Bruggers (districtskampioen meerkamp senior 3e divisie), Derlinde Mengers (Ned. Kampioen toestelfinale brug 3e divisie jeugd N4), Kelsey Becks en Nana Newman (kampioen duo streetdance beginner t/m 17 jaar), Bo Lammers en Manou te Voortwis (kampioen duo streetdance intermediate t/m 17 jaar), Team Spicey Elements: Basma Bachir, Ashanti Geurink, Daphne Holweg, Meryem Karakoc, Bo Lammers, Maureen Medze, Anne Stemerdink, Fleur Swienink, Manou te Voortwis, Kaylee Wheeler, Guusje Mengers, Danique Struijs, (kampioen streetdance intermediate t/m 13 jaar), team Not Your Average: Kimberley Assink, Thyrza ten Barge, Cythia Ding, Kim Gemmink, Romy Houwers, Jill Kirkenir, Marije Kocken, Ehssan Mohammed Ahmed (kampioen streetdance intermediate t/m 17 jaar), Kimberley Assink en Tim Aafjes (trainer), (kampioen NK hiphop dans senior en 3e EK hiphop dance senior).

Winterswijkse Watersportvereniging

Laurens Klein Breteler (kampioen open Ned. Masters lange baan en korte baan), Kees-Jan van Overbeeke (kampioen open Ned. Masters lange baan en korte baan), Ruud Ruiter (kampioen open Ned. Masters lange baan en korte baan) Theo Schouten (kampioen open Ned. Masters lange baan en korte baan) en Robert Vink (kampioen open Ned. Masters lange baan en korte baan).