polizei

polizeiWINTERSWIJK – Een 35-jarige Winterswijker en twee vrouwen uit Winterswijk en Lichtenvoorde zullen zich voor de Duitse rechter moeten verantwoorden voor het stelen van drie peperdure fietsen, zaterdagnacht tijdens de Bocholtse kermis. De drie werden ’s nachts om twee uur door de politie in Bocholt aangehouden aan de Adenauerallee. De 35-jarige man bestuurde een bestelbusje, waarin ook een 37-jarige Winterswijkse en een 23-jarige vouw uit Lichtenvoorde zaten. Achterin het busje lagen drie dure fietsen, met stickers van fietsenhandelaren uit Bocholt.

De drie konden daar geen eigendomsbewijzen van overleggen. Ook droegen de drie geen identiteitspapieren bij zich, maar de politie kon hun

identiteit na inschakeling van de Nederlandse politie vaststellen. Na overleg met het duitse openbare Ministerie werd de man in voorarrest geplaatst omdat er tegen hem nog een arrestatiebevel bestond, voor een delict van 4800 euro boete of 160 dagen cel. De twee vrouwen mochten naar huis. De hoofdverdachte, maar ook de twee vrouwen, zullen voor de rechter moeten verschijnen wegens georganiseerde diefstal. Het busje is in beslag genomen.