steengroeve3 180

steengroeve3 180WINTERSWIJK – 100% Winterswijk is ‘zeer verheugd’ met de toestemming die eigenaar Sibelco van de steengroeve heeft gegeven om ook volgend jaar weer concerten in de groeve te houden. Ook de Nederlandse Geologische Vereniging mag er – onder voorwaarden – weer onderzoek doen.

“Dit is fantastisch nieuws voor het toerisme in Winterswijk”, reageert Gienne te Gronde van Winterswijk Marketing (100%Winterswijk) op het besluit van Sibelco dat vanochtend bekend werd. “In toeristisch opzicht is de steengroeve een belangrijke trekpleister, die we in veel uitingen, zoals folders en advertenties, gebruiken om mensen naar Winterswijk te trekken”. De steengroeve is door de jaarlijkse concertreeks van het Winterswijkse Muziektheater en de geologische waarde (zoeken naar fossielen en piriet door zowel amateurs als professionele geologen) ‘een uniek verkoopargument”, aldus Te Gronde. “De jaarlijkse concerten trekken nu ruim 5000 mensen van buiten Winterswijk en daarmee is het

WMT in zijn doelstelling geslaagd om de steengroeveconcerten een nationale uitstraling te geven”.

Te Gronde weet nog niet of de wandelingen rond de steengroeve en de maandelijkse openstelling voor fossielenzoekers door kunnen gaan. “Dat zullen we zo snel mogelijk nagaan, want voor de promotie van Winterswijk spelen die ook een grote rol”.

Wat het besluit voor volgend jaar voor de verdere toekomst betkeent is nog niet duidelijk. Sibelco meldt dat alle activiteiten eind 2017 opnieuw zullen worden geëvalueerd.