keiloop 008

keiloop 008MEDDO – 31 jaar lang was hij de grote man achter de oudste en een van de grootste hardloopwedstrijden in Winterswijk. Geert ten Dolle, ‘mister Keiloop’ draagt de organisatie van de jaarijkse Keiloop in Meddo over aan zijn opvolgers. In Sandra Wassink, Joyce Westhoff, Bernice Overkamp en Martijn Kolsté heeft Geert een nieuw, enthousiast team gevonden om dit succesvolle evenement voort te zetten. Wat ooit begon als een hardloopwedstrijd voor de voetballers van Sportclub Meddo om tijdens de winterstop toch een beetje in beweging te blijven, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat deelnemers trekt tot ver buiten de regio en zelfs uit Duitsland. Vorig jaar wisten maar liefst 550 deelnemers de weg naar de Meddo te vinden.

Dit jaar vindt de Keiloop plaats op 2e kerstdag, maandag 26 december. Een mooie gelegenheid om even in beweging te komen tijdens deze, doorgaans, iets minder sportieve dagen.

Chipregistratie

Mede omdat het evenement in de loop der jaren zo gegroeid is, is er ook steeds meer vraag naar bijvoorbeeld digitale tijdregistratie. Dit jaar zal er

voor het eerst gebruik gemaakt worden van een systeem waarbij elke deelnemer een chip meekrijgt waarmee de gelopen tijd nauwkeurig geregistreerd wordt. Tevens is er vanaf dit jaar de mogelijkheid om vooraf in te schrijven op de site van Sportclub Meddo, www.scmeddo.nl.

Zoals gebruikelijk wordt er gestreden op 5 verschillende afstanden, te weten 1 km voor de jeugd tot en met  9 jaar, 3.2 kilometer, 5.5 kilometer, 10 kilometer en de halve marathon (21.1 kilometer).