pikkemaat groot

pikkemaat grootWINTERSWIJK/LICHTENVOORDE – Pastoor Casper Pikkemaat zal de parochie Sint Ludger per 1 november gaan verlaten, zo is dit weekend in alle geloofsgemeenschappen van de parochie meegedeeld. De aartsbisschop van Utrecht, kardinaal Eijk, heeft hem verzocht om een nieuwe benoeming te aanvaarden als pastoor van de Sint Pancratiusparochie in Tubbergen en omstreken. “Deze benoeming heeft hij in gehoorzaamheid moeten aanvaarden”, aldus de parochie. “Het vertrek uit de parochie valt hem zwaar en hij had gehoopt nog enkele jaren te mogen blijven. In de komende week heeft het pastorale team en parochiebestuur een gesprek met het aartsbisdom om te spreken over de invulling en de consequenties na dit vertrek.”

Het afscheid van onze pastoor staat gepland voor zondag 30 oktober in de Sint Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.