hakkelerkamp

hakkelerkampWINTERSWIJK – Speeltuinvereniging Hakkelerkamp is opnieuw getroffen door vandalisme. Afgelopen vrijdag werd voor zo’n duizend euro schade aangericht aan een loopbrug, nadat met kerst vorig jaar ook al een loopbrug, bij het fort, werd vernield. Voorzitter Raymond van der Laan baalt stevig van de vernielingen, “temeer het altijd maar de vraag is of de verzekering de schade dekt. En ons spaarpotje raakt op die manier ook een keer leeg”.

De vernieling vond afgelopen vrijdag plaats, tijdens het volksfeest, tussen 18.00 en 20.30 uur. De daders konden gewoon door de poort naar binnen, omdat de speeltuin in de zomerperiode nog tot zonsondergang open is. Camera’s heeft de speeltuin niet, vanwege de privacy. Het is ook de ‘grootste en groenste’ speeltuin van Winterswijk, aldus Van der Laan.

Volgens de voorzitter zijn de vandalen die dag door de hele wijk getrokken. “Bij de basisschool De Pelkwijk hebben ze een betonnen tafeltennistafel beschadigd en ook van elders komen meldingen”. Op de Facebook-pagina van de vereniging meldt een vrouw dat die dag meerdere auto’s beschadigd zijn op het Scholtenenk, waaronder die van haar.

De speeltuinvereniging heeft aangifte gedaan van de vernieling. Penningmeester Arco van Zanten doet op Facebook een oproep aan de

daders: ‘Nu zou het mooi zijn als de daders zich zouden melden zodat we dit netjes kunnen regelen. Er komt een politie onderzoek dus maak het niet erger dan dat het al is. Geloof ons, we zullen de daders vinden”