modelspoor

modelspoorAALTEN – Er is een goede kans dat het Modelspoor Panorama in Aalten, dat vorig jaar na 36 jaar dichtging, weer in de oude luister wordt hersteld en opengaat voor het publiek. De eigenaar van de openlucht-modelspoorbaan in Zwitserse sferen, Ramon Vreeman meldt die plannen op de Facebook-pagina van het modelspoor.

“We zijn weer voorzichtig aan het opstarten, om onze nieuwe plannen en ideeën uit te werken en we kunnen alvast zeggen dat deze plannen er mooi uit zullen zien.” Het plan is dat het modelspoor ‘zo goed mogelijk terug zal komen’. De plannen zijn nog niet definitief, maar “wel kan ik u vertellen dat wij de natuur er volop in willen betrekken en dat de modelbaan zo u die kende zo goed mogelijk terug zal komen op een nieuwe locatie, die we alleen nog niet hebben tot wij weten hoeveel grond wij precies nodig hebben”.

Over een aantal maanden hoopt de eigenaar meer duidelijkheid te

kunnen bieden. Het modelspoorpanorama was eerder gevestigd aan de Beerninkweg (langs de weg Aalten-Winterswijk) waar Bernard Buesink, de opa van Ramon Vreeman, de attractie in 1979 openstelde voor het publiek. In oktober 2015 was het voor het laatst open omdat het perceel verkocht werd.