zonnebrinkkerk

zonnebrinkkerk(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – Gezocht: een predikant met verstand van en actief in social media (Twitter, Facebook e.d.). De Protestantse Gemeente Winterswijk heeft die eis opgenomen in haar vacature voor een nieuwe predikant. De nieuwe dominee (m/v) moet ‘bij voorkeur’ ook niet ouder dan 40 jaar zijn en gemakkelijk met jongeren kunnen omgaan. Ook dient de nieuwe predikant met pluriformiteit te kunnen omgaan. “We zoeken een jonger iemand die digitaal van wanten weet”, zo licht het plaatselijke

orgaan van de protestantse gemeente Kerkenwerk de advertentie op de site van de PKN toe. “Wij hebben ook een uitvoerig digitaal informatiepakket over de plaats Winterswijk toegevoegd. Wij willen ons als kerkelijke gemeente goed verkopen, maar Winterswijk zelf is ook aantrekkelijk!”