wentersch

wentersch(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – Winterswijk krijgt over enkele maanden een eigen biermerk. Onder de naam ‘Wentersch’ zijn vergevorderde plannen voor een eigen brouwerij in de maak. De initiatiefnemers hebben inmiddels een eigen website, logo (een hazewindhond) en de eerste biertjes zijn op bescheiden schaal gebrouwen. De brouwerij richt zich vooral op speciaalbieren, in de toekomst met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen streek. Zo spreken de brouwers al van een ‘stout’ en een ‘double black IPA’.

Waarschijnlijk zal eind augustus/begin september het eerste bier te verkrijgen zijn. Dat gebeurt volgens initiatiefnemer Michiel van der Vaart eerst nog via een ‘huurbrouwconstructie’, zo meldt

Winterswijker Wim Schepers (vader van Nederlands grootste bierexpert Alain Schepers) vandaag op zijn Facebook-pagina. Bij een huurbrouwconstructie huren brouwers capaciteit bij een externe brouwerij om daar volgens eigen recept en met eigen grondstoffen bier te brouwen.  De eigen website van Wentersch, www.wentersch.nl,  bevat nog amper informatie, maar spreekt wel van ‘sinds 2016’.