marijkeportretje

marijkeportretjeWINTERSWIJK – Ze presteerde onder haar topniveau, maar hield goed stand onder de beste jeugdatleten ter wereld. Marijke Esselink uit Meddo is een mooie ervaring rijker na haar deelname aan de jeugd-wereldkampioenschappen atletiek, afgelopen week in het Poolse Bydgoszcz. De atlete van AV Archeus uit Winterswijk eindigde op de zevenkamp op een twintigste plek. Aan die discipline deden 24 atleten mee. De vier atleten die onder haar eindigden, staakten de strijd voortijdig of werden op een onderdeel gediskwalificeerd.

“Helaas was het niet het WJK wat ik had gehoopt”, reageerde Marijke na afloop. “Volgende keer beter”. Voor Marijke was deelname aan het WJK vooral een leervaring. Als 17-jarige B-junior moest ze het opnemen tegen vooral oudere A-junioren, waardoor een topnotering er vooraf toch al niet in leek te zitten. De meervoudig nationaal kampioene had een maand eerder ook al gepiekt met haar topprestatie in Tsjechië, waaraan ze haar kwalificatie voor het WJK te danken had.

Marijke eindigde in Polen met een totaal van 5089 punten: 100 meter horden 14.54, hoog 1.68 m, kogel 11.65 m, 200 meter 25.76, ver 5.40 m, speer 37.07 m, 800 m 2.29.85.