KOOPMANBERGRUN 063

 

KOOPMANBERGRUN 063WINTERSWIJK – Wie worden de nieuwe bergkoning, koningin en prins en prinses van de Achterhoek? Op zondag 7 augustus strijden weer honderden hardlopers uit de wijde omgeving om die titels bij de Koopman Bergrun van AV Archeus in Winterswijk. De titel Bergkoning is in ieder geval vacant voor een opvolger, want drievoudig winnaar Koen Vossers uit Hengelo (G.) verschijnt wegens vakantie niet aan de start op de voormalige vuilnisbelt achter recreatiemarkt Obelink.

Behalve voor de toppers is de Koopman Bergrun ook voor de recreanten een mooie uitdaging. De – op de langste afstand – vijf beklimmingen – de hitte, de bochten en de ruwe ondergrond maken de run tot een wedstrijd voor echte doorzetters. En vooral voor lopers die hun krachten goed weten te verdelen, want de 23 meter hoge kuitenbijter doet de spieren snel verzuren. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim bedraagt 12,5 procent, met uitschieters van bijna 40 procent aan het begin en het einde. De afdalingen gaan over een breed, meer gelijkmatig pad.

Programma Koopman Bergrun, zondag 7 augustus 2016

 

10.30 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming)

 

10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)

 

11.30 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)

 

Voorinschrijving t/m zaterdagavond 6 augustus 20.00 uur via www.av-archeus.nl. Na-inschrijving tot een half uur voor aanvang van de betreffende afstand.

 

Kosten 1,6 km en 3,1 km: 2,50 euro bij voorinschrijving en 3,00 euro ter plaatse. 7,6 km: 4,00 euro bij voorinschrijving en 5,00 euro bij na-inschrijving ter plaatse.

 

Start en finish bovenop de oude vuilnisbelt  aan de Eekelerweg (achter vrijetijdsmarkt Obelink). Parkeergelegenheid direct naast het parcours. Bewegwijzering en toegang vanaf de Misterweg. Watervoorziening onderweg. Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet.