gommers1

gommers1WINTERSWIJK – Van opheffing van buslijn 73 tussen Winterswijk en Groenlo is absoluut geen sprake. Dat zei wethouder Rik Gommers van Winterswijk vanavond in de gemeenteraadsvergadering. Gommers meldde dat hij ’s middags overleg had gevoerd met de portefeuillehouders openbaar vervoer van de Achterhoekse gemeenten en dat daar geconcludeerd is dat de beleidsstukken van de provincie niet vermelden dat de buslijn per december verdwijnt. “Het beeld dat hierover in de krant is geschetst is niet correct”, zei hij. Volgens hem wordt er binnen de provincie wel gesproken over hoe om te gaan met ‘parallelle vervoersvormen’ (gemeenten waartussen zowel een trein- als busverbinding is, red.), maar dat daarmee niet gezegd is dat een van die lijnen dan per se moet verdwijnen. “Maar het kan wel zijn dat de frequentie, bijvoorbeeld buiten de spits gaat veranderen”, aldus Gommers in een toelichting tegenover RTV Slingeland. “Want de bus Winterswijk-Groenlo wordt weliswaar veel gebruikt door scholieren, maar is soms ook leeg”.

Dat de gemeenteraad een dag eerder, woensdag, toch akkoord ging met

een motie van het CDA om de buslijn niet op te heffen, vindt Gommers evengoed “mooi een stok achter de deur in het overleg met de provincie. De motie laat wel zien dat we goede verbindingen hier essentieel vinden”.