polizei

polizeiBOCHOLT – De politie in Bocholt heeft drie tieners en een man van 23 aangehouden op verdenking van het plegen van gewapende roofovervallen op twee kiosken in de stad. Volgens de politie hebben twee 17-jarige inwoners van Bocholt en een 23-jarige vorige week zaterdag een kiosk aan het Westend overvallen. De gemaskerde mannen bedreigden het personeel met messen en maakten contant geld buit bij de overval. Dinsdag zou hetzelfde trio met een 14-jarige Bocholternaar een kiosk aan de Karlstrasse hebben overvallen en het personeel onder bedreiging van messen geld en sigaretten afhandig hebben gemaakt.

De twee 17-jarigen hebben een uitvoerige bekentenis afgelegd, de 23-jarige ontkent elke betrokkenheid bij de overvallen en de 14-jarige heeft nog geen bekentenis afgelegd, aldus de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten weer op vrije voeten gesteld.