Piet Mondriaan Twee chrysanten 1899 1900. Olieverf op doek op karton. Collectie Gemeentemuseum Den Haag

 

Piet Mondriaan Twee chrysanten 1899 1900. Olieverf op doek op karton. Collectie Gemeentemuseum Den HaagWINTERSWIJK – Villa Mondriaan grijpt Moederdag aan om moeders en hun familie op zondag 8 mei extra te verwennen. Om 12.00 uur en om 14.00 uur wordt er een gratis familierondleiding gegeven in het museum. Iedereen in het bezit van een geldig entreebewijs mag hier aan deelnemen. Ook biedt het museum in samenwerking met bloemist Timmermans en Mulder deze zondag een mooie chrysant aan alle vrouwen die het museum bezoeken.

 

Piet Mondriaan, de schilder die wereldberoemd werd met zijn rechte vlakken in primaire kleuren, bleef naast zijn abstracte werken ook altijd figuratief schilderen. De chrysant was een van zijn favoriete bloemen, en staat symbool voor vriendschap, eerlijkheid, geluk en trouw.

 

In de huidige tentoonstelling Vee in Beeld staat het Gelderse landschap centraal, gezien door de ogen van schilders van de Haagse School. Voor kinderen tot en met 18 jaar is de toegang gratis. Met de speciale Villa Mondriaan-app is voor hen een spannenden speurtocht uitgezet.

 

Voor  € 3,50 is in de museumwinkel een gids te koop met daarin de route van de Mondriaanwandeling door het dorp en aanvullende informatie over de plekken waar Mondriaan geschilderd heeft. Daarnaast is sinds kort de speciale Kinderwandeling verkrijgbaar voor € 0,50 waarmee de kinderspeurtocht buiten het museum verdergaat.

Tentoonstelling: Vee in beeld: Piet Mondriaan en de Haagse school
Activiteit: Moederdag in Villa Mondriaan, zondag 8 mei, Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk. Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 11-17 uur.