Dronken jongeren verzetten zich tegen aanhouding

politievignetWINTERSWIJK – Politiebikers hebben zaterdagnacht in Winterswijk drie jongens aangehouden voor openbare dronkenschap, mishandeling en verzet tegen de politie. De verdachten zijn 17, 18 en 22 jaar oud en afkomstig uit Winterswijk.

Het drietal liep op de Misterstraat met geopende blikjes bier, wat verboden is volgens de Algemene plaatselijke verordening. De politiebikers gaven hen de opdracht het bier weg te gooien en gaven aan dat er bekeurd zou worden bij een volgende overtreding. Hierop fietsten de agenten naar een andere melding. Even later liep het drietal nog steeds met de alcohol in de hand; hierop zijn de verdachten bekeurd. Toen de 22-jarige verdachte daarop de agenten beledigden is hij aangehouden; dat ging met verzet gepaard. De twee andere jongens probeerden de aanhouding te belemmeren door de 22-jarige te ontzetten. Uiteindelijk is het drietal naar het politiebureau overgebracht voor verder verhoor.