arco fabriek2

arco fabriek2WINTERSWIJK/CUPERTINO – Elektronicagigant Apple heeft de Winterswijkse meubelfabrikant Arco een mega-order en in één klap internationale roem bezorgd. De fabrikant van onder meer de iPhone heeft honderden tafels besteld voor haar hoofdkantoor in Cupertino, zo meldt directeur Jorre van Ast vanochtend in De Telegraaf.

Een eerste proefopdracht bestond uit honderd tafels en die staan inmiddels in een van de Caffè Macs, de bedrijfsrestaurants van Apple.  Verder werkt het Winterswijkse bedrijf nu aan een order van 500 tafels van elk 300 kilo. Deze Pod Island is een statafel, bedoeld voor de

gemeenschappelijke ruimtes in het Apple-hoofdkantoor en is speciaal voor Apple ontworpen door Jorre’s vader Willem van Ast.

De order van Apple is de grootste ooit in de 112-jarige geschiedenis van Arco. Volgens Van Ast is de opdracht “het bewijs dat echte maakindustrie in Nederland nog mogelijk is.”