wildzwijn

wildzwijnOEDING/WINTERSWIJK – De explosieve toename van het aantal wilde zwijnen in de Nederlands-Duitse grensstreek zorgt voor steeds grotere schade aan de landbouw en vergroot het risico op epidemieën. Dat stelt de Duitse jagerskring Stadtlohn-Südlohn-Oeding. Volgens de Münsterland Zeitung van vandaag hebben de jagers daarover alarm geslagen in de jaarvergadering van de vereniging in Oeding.

Volgens voorzitter Heinrich Lefert van de Kreisjägerschaft Borken is het aantal wilde zwijnen in de grensstreek tussen Vreden en Gronau sterk toegenomen door onder andere de zachte winter. Dat veroorzaakt grote schade aan de landbouw en dreigt ook tot epidemie-uitbraken te leiden. Lefert stelt voor een gezamenlijk jachtbeleid te gaan voeren, samen met jagers aan Nederlandse zijde, om zo het zwijnenbestand tot normale proporties terug te brengen.