Nu de 2 teams van WDV hun laatste bondscompetitiewedstrijd hebben gespeeld, wordt er op de woensdagen nog gespeeld voor een plekje in een van die teams voor volgend jaar.

 

Wim Sonderen speelde met wit tegen Zeeg Jongkoen. In het middenspel ontstond er een wat onoverzichtelijker stand op het bord. Na lang nadenken dacht Zeeg achter een schijf te kunnen lopen, maar overzag daarbij dat Wim gebruik kon maken van een vrije zet (een zet waar de tegenstander niets meer aan kan doen, omdat het zelf nog op slag staat), waarna Wim een vrij simpele combinatie kon uithalen die schijfwinst opleverde. De overgebleven stand was niet simpel om uit te spelen. Wim speelde het echter koelbloedig uit, waardoor Wim sterker op de 2e plaats komt te staan die recht geeft op een plek in het 1e voor volgend jaar (2-0).

Daaronder staan de achtervolgers dicht bij elkaar. In één van de partijen speelde Hens van de Walle met zwart tegen Wim Klaassen. Hier kreeg Hens al vroeg in de partij een cadeautje, omdat Wim een 2 om 3 over het hoofd zag. Hierna probeerde Wim het nog wel, maar toen Hens ook nog middels een plakker (hierbij maak je gebruik van de meerslagregel) schijfwinst en doorbraak naar dam realiseerde gaf Wim direct op (0-2).

Erik Oonk, dit jaar nog uitkomend voor het 1e, komt dit jaar wat minder uit de verf in de onderlinge competitie. In zijn partij tegen John van Laarhoven speelde Erik een slechte opening die hij niet meer te boven kwam, waardoor John weer 2 punten kan bijschrijven (0-2).      

De langste partij was die tussen Frank ten Hagen en Thomas Esselink. Thomas kwam beter uit de opening en dacht definitief groot positioneel voordeel te halen. Frank had echter nog één goede ontsnappingsroute die Thomas overzien had. Er ontstond een stand waar Thomas vooral loerde op enkele sluwe combinaties, maar die voor beiden lastig was. Beiden hadden dan ook de tijd nodig en kwamen vervolgens ook in hevige tijdnood en moesten de laatste tiental zetten vrijwel direct spelen. Nadat de 50 zetten waren gehaald en de kruitdampen waren verdwenen konden beiden doorbreken naar dam met remise tot gevolg (1-1).

Buiten de competitie om speelt Augustin Saouadogo inmiddels partijen met notatie. Tegen Jan Elgershuizen kwam hij lastig te staan, doordat Jan een sterke voorpost had. Mede door de druk van de tijd maakte Augustin wat foutjes, maar mocht gelukkig nog terugzetten van Jan. Hierna wist Augustin te ontsnappen uit de lastige stand en kwam iets beter te staan, met normaal gesproken remise tot gevolg. Jan maakte echter een foutje waardoor Augustin zelfs nog won.

André Stooper had een iets mindere dag en moest al vrij snel gebruik maken van de maximale 3x terugzetten. Erik kwam vervolgens een schijf voor, waarna André middels een 2 om 3 nog een schijf terug won. Erik won uiteindelijk positioneel, doordat André teveel aan de rand stond.

1. Erik ten Hagen 24 uit 12, 2. Wim Sonderen 17 uit 12, 3. Jan Elgershuizen 15 uit 12.

 

De volledige stand is te zien op: http://members.chello.nl/c.spruijt2