gemeentewinterswijklogo

gemeentewinterswijklogoWINTERSWIJK – In de raadsvergadering van donderdag 31 maart kent de gemeenteraad van Winterswijk drie burgercheques toe. In het afgelopen halfjaar zijn er vijf aanvragen voor een burgercheque ingediend. De werkgroep burgercheques van de gemeenteraad heeft besloten drie aanvragen te honoreren.

Harmonicagroep Acinom ontvangt een burgercheque van 800 euro voor de uitbreiding van hun geluidsinstallatie en de aanschaf van muziekboeken. Vrijwilligersorganisatie ZOEF krijgt een burgercheque van 1.100 euro voor het organiseren van gezamenlijke activiteiten voor kinderen van het AZC en kinderen uit Winterswijk. Een burgercheque van 1.327 euro gaat naar een groep actieve bewoners van ouderencomplex De Molenaar voor het organiseren van activiteiten en bijeenkomsten voor bewoners van het complex en bewoners uit de omgeving.

Met het toekennen van een burgercheque laat de gemeenteraad zijn waardering blijken voor initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in de straat, wijk of gemeenschap van de aanvrager(s). De gemeenteraad stelt hiervoor jaarlijks een bedrag van 7.500 euro beschikbaar.