WINTERSWIJK – Kinderboerderij Freriks is zaterdag het doelwit geworden van vandalisme. Onbekenden hebben cavia’s in de varkensstal gezet en hebben tuinkabouters vernield en in een sloot gedumpt. Het bericht dat kinderboerderij-heemtuin Freriks hierover op Facebook heeft gezet, heeft tot veel verontwaardigde reacties geleid. Met name veel ergernis was er over het feit dat de cavia’s uit hun hokje zijn gehaald en over het muurtje bij de varkens zijn gegooid. De cavia’s hebben het overigens wel overleefd.

Volgens het bericht kon de leiding de schuldigen van het cavia-incident achterhalen en hen erop aanspreken. Maar Freriks weet nog niet wie de kabouters heeft vernield. Volgens een van de reacties zou het bosje bij de kinderboerderij een hangplek zijn en zou de politie daar te weinig controleren.