WINTERSWIJK – Het Gerrit Komrij College is de afgelopen tijd slachtoffer geworden van zware DDOS-aanvallen op zijn Magister-omgevingen. “Helaas is het mogelijk om via illegale software met een druk op de knop volautomatisch grote hoeveelheden data te versturen. Een DDOS-aanval heeft als doel de server, in dit geval Magister, onbeschikbaar te maken door overbelasting”, zo meldt het GKC vandaag in zijn nieuwsbrief.

De aanvallen zijn gericht aan het adres van het Gerrit Komrij College, maar hebben een veel groter effect. De DDOS-aanvallen gaan zo ver dat Magister landelijk niet meer functioneert.

Er wordt op dit moment actief gezocht door SchoolMaster (de leverancier van Magister) naar de bron van deze aanvallen. Daarnaast doet het Gerrit Komrij College aangifte bij de politie.

De daders van een DDOS-aanval kunnen worden bestraft. Op het uitvoeren van een DDOS-aanval staat meerdere jaren celstraf. Dat staat nog los van boetes, die op kunnen lopen tot tienduizenden euro’s. Daarnaast kunnen bedrijven de geleden schade verhalen op de daders.