haarwensen

 

haarwensenWINTERSWIJK – Vrijdag 1 april vertrekt de Winterswijkse Kim Schurink (25)  vanuit haar huidige woonplaats Lissabon in Portugal naar Nederland om middels sponsoring en donaties geld op te halen voor Stichting Haarwensen. In 31 dagen wil ze 2800 kilometer fietsend afleggen. Ze roept op het goede doel  – pruiken van echt haar voor zieke kinderen – via donaties te steunen.

In haar jongere jaren heeft Kim al een aantal keren haar afgestaan voor Stichting Haarwensen. Kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere noodzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. De kosten voor de productie, het aanmeten en het onderhoud van de pruik liggen rond de 1500 euro. Haarwensen ontvangt geen overheidssubsidie en is dus geheel afhankelijk van bedrijven en particuliere initiatieven als die van Kim.  Kim heeft sympathie met deze stichting en zal vanuit haar huidige woonplaats Lissabon op 1 april samen met  Demi van Bodengraven  vertrekken. De fietstocht zal 31 dagen duren en eindigt op zondag 1 mei in Mijdrecht bij het vestigingsadres van Stichting Haarwensen. Hier hopen de dames na een lange tocht een mooie cheque te kunnen overhandigen. Er is een Facebookpagina, wigkid-ride, waarop alles staat over de bijzondere actie en hoe te doneren. Op www.dreamordonate.nl onder wigkid-ride is de informatie ook te vinden.