GKC1

GKC1WINTERSWIJK – Het Gerrit Komrij College gaat tweedeklassers de komende twee weken voorlichten over het gevaar van loverboys. Dit gebeurt mede naar aanleiding van de verontrustende resultaten van een nep-loverboy-actie tijdens het afgelopen volksfeest. Ruim 60 procent van de meisjes tussen 12 en 15 jaar ging toen in op de avances van een nep-loverboy. De acteurs ontfutselden daarbij persoonlijke gegevens en telefoonnummers van de meisjes en nodigden ze uit om mee naar hun huis te gaan.

De voorlichting bestaat uit twee uur durende gastlessen voor alle tweede klassen, verzorgd door deskundigen van het Jongeren Informatie Punt uit Apeldoorn. Ook de middelbare scholen in Aalten en Oost Gelre doen dit schooljaar mee aan de voorlichtingsactie.

uim 70 procent van de meisjes die werden benaderd door een zogenaamde loverboy ging op de uitnodiging in