stationperronWINTERSWIJK – Station Winterswijk kwam in 2015 gemiddeld elke week een keer voor de in storingsinformatie over het treinverkeer. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS op basis van informatie van rijdendetreinen.nl. ‘Winterswijk’ kwam 51 keer voor in de berichtgeving. ‘Winterswijk West’ 22 keer.

Op het traject Winterswijk – Doetinchem doen zich de meeste problemen voor, volgens de storingsinformatie. Op de beide trajecten waar Winterswijk het begin- en eindstation van is nemen de storingen de laatste jaren steeds een beetje af. Met 51 storingen komt 2015 op gelijke hoogte als 2013. Het jaar 2012 was met 66 storingen het dieptepunt.

Vorig jaar waren er veel storingen op het spoor in Nederland, bijna 20 procent meer dan in 2014. Treinreizigers op de stations Rotterdam Centraal en Schiphol Airport hadden daar het meeste last van. In 2015 kwam Rotterdam Centraal 346 keer voor in de storingsinformatie. Het station op Schiphol kampte 84 keer met een storing.

Deze week zijn er al diverse storingen op het traject Winterswijk – Zutphen geweest. Dinsdag vanwege een dodelijk ongeval. Maandagmorgen vanwege een sein- en wisselstoring. Opmerkelijkste voorval die ochtend was het niet-informeren van ongeveer 25 treinreizigers. Zij wachten rond half tien op vertrek in een gereedstaande, al vertraagde, trein maar werden niet geïnformeerd dat er aan de voorzijde nog een trein kwam en dat die vertrok richting Zutphen. De trein van 9.50 uur werd daarna door Arriva uit de dienstregeling gehaald. Meer nieuws over het onderzoek op  NOS.nl.