WINTERSWIJK – Drogisterij DA+Mooi in Winterswijk kan verder onder de bestaande vlag. Dat heeft de winkel aan de Ratumsestraat gisteravond (29 december) bevestigd op haar Facebook-pagina.

“Vandaag is bevestigd het verwachte positieve nieuws dat de landelijke DA formule een doorstart maakt. Wij als zelfstandige ondernemer zijn hierdoor verzekerd van voortzetting onder onze vertrouwde formule DA+Mooiketen”, aldus de leiding van de Winterswijkse vestiging.  

Het ‘oude’ DA werd dinsdag failliet verklaard, maar maakte meteen een doorstart via de Nederlandse Drogisterij Service BV. Franchisenemers, waaronder de Winterswijkse vestiging, kregen gisteren een brief daarover van het advocatenkantoor. DA heeft 266 winkels waarvan de meeste franchisenemers (zelfstandig ondernemers) zijn.

 

Een van de oorzaken van de problemen bij DA was een slepende ruzie tussen de drogisterijketen en de franchisenemers. Die ontstond toen het bedrijf met plannen kwam voor een nieuwe formule. 

 

De DA in Winterswijk poste op 23 dec onderstaande bericht al op facebook.

 

“Ook wij zijn overvallen door het bericht dat de DA Retailgroep uitstel van betaling heeft gekregen.We willen benadrukken dat DA+Mooi Winterswijk een zelfstandige onderneming is die niet wordt getroffen door deze aanvraag. Dit houdt o.a. in dat we garant staan voor de door ons uitgegeven en uit te geven cadeaubonnen.”