sleutelkastje

sleutelkastjeWINTERSWIJK – In de avonden en nachten vlak voor Kerstmis hebben inbrekers in minstens vier woningen in Winterswijk ingebroken, dan wel een poging daartoe gedaan. Wijkagenten meldden op Twitter en Facebook inbraken en pogingen in de Kastanjelaan, de Ligusterlaan. de Kleine Parallelweg en de Meijerink. Opvallend was dat in enkele gevallen het sleutelkastje aan de muur gebruikt werd om proberen binnen te komen.

 

Afgelopen nacht werd er bijvoorbeeld ingebroken in een woning aan het Meijerink in Winterswijk. Bij een woning aan de Ligusterlaan is het bij een poging gebleven. Bij één van de woningen werd een sleutelkastje opengebroken. Bij de tweede woning werd het sleutelkastje van de muur gewrikt. Tijdstip van de incidenten is vermoedelijk gelegen tussen 23.00 uur en 05.30 uur.
Op Facebook reageert een inwoner met de opmerking dat inbrekers het niet alleen gemunt hebben op (vaak oudere) bewoners die sleutelkastjes hebben aangebracht om zorgverleners of mantelzorgers binnen te kunnen laten, maar dat dieven vooraf ook foto’s maken van huizen en dure auto’s. “Dus alles goed op slot doen en goed uitkijken, kentekens noteren van auto’s die stoppen en verdacht lijken”.

Ook de politie heeft al gewaarschuwd dat inbrekers geen kerstvakantie houden en deze dagen juist gebruiken om hun slag te slaan. Zij letten er bijvoorbeeld op of in een woning geen kerstboom staat (op vakantie?) of dat de kerstverlichting uit is (avondje weg?).