WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk is vanchtend begonnen met een grootschalige controle op bungalowpark Het Rommelgebergte.

Het gaat om een gezamenlijke actie van de gemeente Winterswijk, uitkeringsinstantie UWV, Sociale Verzekeringsbank, Belastingdienst, Sociale Dienst Oost Achterhoek, brandweer en politie. De actie neemt de gehele dag in beslag.

Ruim zestig medewerkers van de betrokken organisaties controleren onder andere op illegale bewoning, veiligheid en of de mensen die op het park wonen op de juiste wijze staan ingeschreven bij de gemeente. Op bungalowparken worden vaak buitenlandse werknemers ondergebracht die in Nederland werken zonder hier ingeschreven te staan. Er wordt ook gecontroleerd op de rechtmatige verstrekking van uitkeringen en op openstaande boetes en vorderingen.

Op de toegangswegen van en naar het bungalowpark staan medewerkers van de gemeente en politie te controleren. Mensen mogen het park gewoon op en verlaten, maar worden wel gevraagd naar hun identiteit. In de loop van de ochtend voeren de betrokken medewerkers ook controles uit bij de vakantiehuisjes.

De controleactie is een vervolg op het project Vitale Vakantieparken, waarmee op de Veluwe en bij de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland goede ervaring is opgedaan. Dit project moet ervoor zorgen dat bungalowparken als Het Rommelgebergte aantrekkelijk blijven voor echte vakantievierders.