WINTERSWIJK – De rechtbank van Zutphen heeft spuiterijbedrijf WISH aan de Stevinstraat in Winterswijk failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten vier mensen. Volgens curator mr. M. Meijer uit Lichtenvoorde heeft een groot verliesgevend project het bedrijf de das omgedaan.

WISH is opgezet door Henk Wiggers, die de spuiterij-activiteiten van carrosseriefabriek Hoekstra enkele jaren geleden overnam toen dat bedrijf stopte. WISH legde zich toe op het herstellen, uitdeuken en spuiten van vrachtwagens en containers.

Volgens mr. Meijer zijn de mogelijkheden tot een doorstart ‘beperkt’, “maar dat ga ik de komende tijd onderzoeken. De prioriteit ligt nu bij het regelen van de loondoorbetaling door het UWV van de vier werknemers.”

Over de hoogte van de schuld kan zij op dit moment nog niets zeggen. Het faillissement was door de eigenaar zelf aangevraagd.