Fietsenwinkels in de Oost-Achterhoek gaan hun administratie van tweedehands fietsen rechtstreeks koppelen aan het opsporingssysteem van de politie. Dat is een van de maatregelen die de politie heeft genomen om het aantal fietsendiefstallen terug te dringen.

 

Ook thuishandelaren moeten aan die registratieverplichting voldoen. Daarmee moet de afzetmarkt voor ‘foute’ fietsen worden ingedamd. Dat meldt Albert de Graaf, wijkagent Winterswijk-West en projectleider aanpak fietsdiefstal Achterhoek-Oost op de Facebookpagina de politie Winterswijk.

Andere maatregelen die de politie gaat nemen zijn het inzetten van lokfietsen, verhoogde controle van fietsen en surveillance op internet. Verder zullen bewoners tijdens de komende ‘wittevoetjesactie’ worden aangesproken op niet-afgesloten fietsen bij woning of openstaande schuur.

Volgens de politie houdt een aantal Winterswijkers zich bezig met het stelen van fietsen. Bij controles zijn al diverse gestolen rijwielen aangetroffen. De politie vraagt daarom eigenaren wiens fiets is gestolen, het framenummer op te geven.

Afgelopen week heeft de politie nog twee jongemannen uit Winterswijk aangehouden wegens diefstal van een fiets bij het GKC in september. De twee verklaarden stoned geweest te zijn. Ze moeten de schade vergoeden en moeten zich verantwoorden bij de rechter.

Twee jongemannen uit Winterswijk zijn hiervoor vorige week aangehouden. Verklaarden stoned te zijn geweest. Ze moeten de schade vergoeden en mogen zich verantwoorden bij de rechter.

Albert de Graaf, wijkagent Winterswijk West en projectleider aanpak fietsdiefstal Achterhoek Oost.Diverse fietsdiefstal beperkende maatregelen in Oost Achterhoek.

Samenwerking rijwielhandelaren Oost Achterhoek.

De rijwielhandelaren gaan hun administratie van 2e hands fietsen rechtstreeks koppelen aan ons opsporingssysteem.

Ook thuishandelaren zullen aan deze verplichting moeten voldoen. Dit om de afzetmarkt voor foute fietsen te beperken

Uitzetten van een groot aantal lokfietsen.

Verhoogde controle van fietsen.

Surveillance op internet.

Door deze maatregel is het risico voor het stelen en helen van gestolen fietsen aanzienlijk verhoogd.

Tijdens onze witte voetjes acties zullen wij bewoners ook aanspreken op niet afgesloten fietsen bij de woning of in de openstaande schuur.

Albert de Graaf, wijkagent Winterswijk West en projectleider aanpak fietsdiefstal Achterhoek Oost.