WINTERSWIJK – Wethouder Aalderink en bestuurslid Van Balveren van de stichting Jeugdsportfonds Gelderland ondertekenen op dinsdag 3 november een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee gaat het Jeugdsportfonds in Winterswijk officieel van start.

Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging. Het fonds betaalt de contributie en/of benodigde sportattributen.

Sporten bevordert de fysieke en mentale ontwikkeling en brengt spelenderwijs een gevoel voor discipline bij. De gemeente stelt jaarlijks een structureel bedrag ter beschikking voor contributie bij een vereniging of voor sportkleding en -materialen.

Aanvraag Jeugdsportfonds
Ouders, kinderen en sportverenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdsportfonds. Dit kan alleendoor professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs van het Jeugdsportfonds.