19 van de 32 minderjarige vluchtelingen die nu in het Motor Hotel in Meddo verblijven, zijn maandagmiddag vertrokken naar het asielzoekerscentrum in het Noord-Brabantse Grave.
 
Dat heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de gemeente Winterswijk laten weten. De overige 13 vluchtelingen blijven voorlopig in het Motor Hotel in Meddo, totdat het COA ook voor hen een andere opvanglocatie heeft gevonden.
 
 
Op zaterdagavond 26 september werd de groep van 32 minderjarige jongens (14 tot 18 jaar) vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel naar Winterswijk overgebracht. De eerste drie dagen verbleven zij op camping De Twee Bruggen. Omdat verlenging van de noodopvang op deze locatie niet mogelijk was, zijn zij dinsdag overgebracht naar het Motor Hotel in Meddo. De meeste vluchtelingen komen uit Syrië, maar er zijn ook vluchtelingen bij uit Irak, Eritrea, Afghanistan en Soedan.