Binnenkort wordt bij alle adressen in de gemeente Winterswijk een brief bezorgd van burgemeester Thijs van Beem met een oproep aan iedereen om zich aan te melden voor Burgernet. Als inwoners hebben we elkaar nodig om Burgernet ook in de gemeente Winterswijk tot een succes te maken. Het is niet te hopen, maar misschien komt er een dag dat u blij bent dat Burgernet u kan helpen met het opsporen van een inbreker of een weggelopen kind.

Voorheen maakte de politieregio Noord- en Oost-Gelderland gebruik van deze dienst onder de naam SMS-Alert. Daarbij werden alleen sms-berichten verstuurd. Burgernet biedt meer mogelijkheden. Met Burgernet kunnen naast sms-berichten nu ook gesproken berichten naar mobiele en vaste telefoons  worden verzonden.

 

Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een diefstal of een inbraak, dan wordt een Burgernetactie gestart. Wanneer u woont of werkt in het betreffende postcodegebied krijgt u als deelnemer een sms of een ingesproken bericht op uw vaste of mobiele telefoon. Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u dat doorgeven via een speciaal telefoonnummer. Iedereen ontvangt een bericht over de afloop als de actie afgelopen is. Het aantal Burgernetacties varieert per postcodegebied: van enkele keren per maand tot eens in de paar maanden.  

 

Hoe meer deelnemers aan Burgernet, hoe groter de kans dat we samen verdachte of vermiste personen opsporen en de veiligheid in onze gemeente kunnen verhogen.

 

Meld u nu meteen aan via het formulier bij de brief van de burgemeester of via www.burgernet.nl. Aanmelden kan door meerdere personen per huishouden in de leeftijd vanaf 16 jaar en ouder. Belangrijk voor u zelf, maar u helpt er ook anderen mee.

 

Wilt u meer weten? Kijk dan naar de veel gestelde vragen op www.burgernet.nl. Of neem per e-mail contact op met Bureau Burgernet Gelderland via burgernet@gelderland-midden.politie.nl of telefonisch via (026) 376 31 36