De politie is bezig met het afronden van een onderzoek naar de diefstal van een grote hoeveelheid oud ijzer uit een schuur aan de Ratumseweg. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Op dinsdag 7 oktober, nu bijna een maand geleden, werd er uit de schuur van een woning in het buitengebied een grote hoeveelheid oud ijzer gestolen. De dieven waren met een witte bestelauto met een aanhangwagen. De politie kon dankzij beelden van de aanwezige bewakingscamera het kenteken op de aanhangwagen lezen. Bij het natrekken hiervan bleek de auto met die kentekenplaten te zijn gesloopt. Even leek hiermee de zaak op dood spoor te zijn beland.

Op 27 oktober kwam hierin verandering toen agenten in Winterswijk een witte bestelauto controleerden. In de auto lagen kentekenplaten die van de gesloopte auto waren geweest. De bestuurder, een 20-jarige man uit Lichtenvoorde werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Niet veel later is een 26-jarige Winterswijker als medeverdachte aangehouden.

De politie maakt proces-verbaal op en levert dit binnenkort in bij het Openbaar Ministerie.