Varsseveld:  De politie heeft samen met andere diensten op woensdag 29 oktober op de Gesinkkampstraat een integrale verkeerscontrole gehouden. Enkele tientallen bestuurders werden bekeurd.

De politie hield samen met de Belastingdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport rond de avondspits een verkeerscontrole. Acht motorrijders zorgden voor de aanvoer van mogelijke overtreders vanaf de Aaltenseweg naar de controleplaats. Hier werden de voertuigen op technische mankementen gecontroleerd. Ook werd gekeken of de bestuurders alle papieren in orde hadden en of er nog openstaande boetes moesten worden betaald. Dit laatste bleek in twee gevallen

Er werden ruim 50 bekeuringen uitgeschreven voor feiten als: het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen, overschrijding van de maximum snelheid, kentekenplaat niet leesbaar, hulpkoppeling niet in orde, losliggende lading, gladde banden, overtreding van de rijtijdenwet enz.

De Belastingdienst heeft twee auto’s meegenomen omdat de belasting niet was betaald. Op twaalf andere auto’s is beslag gelegd en de eigenaar dient op korte termijn de belasting te betalen.