De nieuwbouw plannen voor een heus openbaar vervoersmuseum in de Achterhoek zijn al ver gevorderd. Naar verwachting zal de bouw in 2015 van start gaan. Alleen met een nieuw gebouw is Transit Oost er nog niet. De bedoeling is om o.a. het dieseltreinstel “De blauwe engel” onderdak te krijgen. Het huidige houten bielzen (spoor) waar dit treinstel nu op staat zal vervangen moeten worden door betonnen bielzen.

Speciaal hiervoor organiseert Transit Oost een unieke “Bielzen actie”. Voor een eenmalig bedrag van € 25,- doneert u één betonnen biels. Sponsoren ontvangen dan een officieel certificaat en krijgen een mooie vermelding in het nieuwe museum. Uiteraard is het mogelijk meerdere bielzen te doneren. Interesse om deel te nemen aan deze unieke actie? Laat u informeren tijdens het open monumentenweekend van 13 en 14 september.

Tijdens dit weekend opent Transit Oost haar deuren in het voormalige busstation aan
de kleine parallelweg in Winterswijk. Naast de thema tentoonstelling “Vervoer” is de maquette van het spoorweg emplacement Winterswijk anno 1920-30 weer opgebouwd en te bezichtigen. Ook de verschillende GTW bussen zullen aanwezig zijn.

Bent u al overtuigd en wilt u bijdragen aan de totstandkoming van dit unieke project? Dan vragen wij u een bedrag van € 25,- per biels over te maken naar NL54 RABO 0180 7848 70 ten name van Stichting Transit Oost onder vermelding Bielzen Actie. Vermeld duidelijk uw voor en achternaam en stuur uw contactgegeven naar bielzenactie@transitoost.nl. U ontvangt dan van ons het officiële certificaat. Als het project onverhoopt niet doorgaat, heeft u tegen inlevering van het certificaat recht op terugbetaling.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.transitoost.nl.