Beltrum: Een 10-jarig meisje uit Warnsveld is maandagavond 11 augustus bij een verkeersongeval op de Deventer Kunstweg in Beltrum zwaar gewond geraakt en later in de nacht aan haar verwondingen overleden.

Het meisje deed mee aan een dropping die door een camping in de omgeving werd georganiseerd. Rond 22.15 uur liep zij samen met drie andere kinderen en een begeleider over de Deventer Kunstweg in de richting van Groenlo. De groep liep aan de linkerkant van de weg. Vanuit Groenlo kwam een auto die werd bestuurd door een 19-jarige automobilist uit Groenlo.

Door nog onbekende oorzaak reed de automobilist het meisje aan. Zij liep hierbij botbreuken en hersenletsel op en is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Later in de nacht is zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Een blaastest toonde aan dat de automobilist niet onder invloed was. Voor de betrokkenen en getuigen van het ongeval is slachtofferhulp ingeschakeld.

Getuigenoproep

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd, wilt de politie graag in contact komen met de bestuurder van een personenauto die rond 22.10 uur vanuit de richting Groenlo, over de Deventer Kunstweg, in de richting van Borculo reed. Deze bestuurder reed vóór de auto die bij het dodelijke verkeersongeval betrokken was. Deze bestuurder wordt verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844.