Pronsweide heeft de laatste jaren een complete metamorfose ondergaan. Daarop zijn ook de welzijnsactiviteiten aangepast.Dit krijgt binnen Pronsweide een steeds belangrijke plaats. Er is nu een ruime opzet en diversiteit aan welzijnsactiviteiten.

Deze activiteiten hebben een positieve invloed op de kwaliteit van het leven van de bewoners; het geeft een gevoel van verbondenheid en een verhoogde zelfwaardering.Er zijn traditionele bezigheden, zoals sjoelen, kaarten, volksdansen, peuterproject, huisdierenbezoek en bakactiviteiten. Maar men kan ook gebruik maken van het internetcafé en deelnemen aan themamiddagen. Wandelen en fietsen op de duofiets worden ook zeer gewaardeerd.
Onder welzijn verstaan wij ook een bezoek aan de kapsalon en schoonheidsspecialiste waar men binnen Pronsweide op afspraak gebruik van kan maken.

Alle kleine dagelijkse bezigheden in de groepswoning komen ook ten goede aan het welzijn van de bewoners. Samen ontbijten, koken, koffie drinken, de krant lezen en een spelletje doen, geeft veel voldoening voor de bewoner en de vrijwilliger.

Bij al deze activiteiten krijgen wij ondersteuning van vrijwilligers.
Om ons activiteitenaanbod verder uit te breiden zijn voor alle bovengenoemde activiteiten  meer vrijwilligers nodig.Daarnaast zijn wij voor de afasiegroep op zoek naar een vrijwilliger die de logopediste ondersteunt tijdens de bijeenkomsten met de mensen met afasie, waarbij zingen en communiceren centraal staan.

Heeft U belangstelling mee te helpen met één van de vele activiteiten neem dan eens een kijkje op de site van Marga Klompe: www.szmk.nl.Of neem vrijblijvend contact op met verpleeghuis Pronsweide Winterswijk voor het maken van een afspraak met het team van het dagcentrum.