Op woensdag 16 april is weer een bejaarde vrouw het slachtoffer geworden van de grijpgrage vingers van buitenlandse mensen. Dit keer gebeurde het rond 14.40 uur op de Ludgerstraat. Op de Laan van Hilbelink in Winterswijk vond eerder die middag een soortgelijk incident plaats, maar hier wist men niets buit te maken.

Met regelmaat worden ouderen in de Achterhoek het slachtoffer van buitenlandse mensen die met een babbeltruc geld of sieraden weten buit te maken. Meestal zijn het vrouwen die naar het ziekenhuis of een dokter vragen. Soms legt men hierbij een plattegrond over de hand van het slachtoffer en ontfutselt zo de armband. In andere gevallen doet men ‘als dank’ een ketting om en niet veel later ontdekt het slachtoffer dat de eigen gouden ketting is verdwenen.

 

De mannen hebben meestal een andere werkwijze. Zij willen geld wisselen. Terwijl de veelal oudere in zijn of haar portemonnee zoekt, grist de dief het papiergeld weg. Ook probeert men soms bij winkels verwarring te zaaien bij het wisselen van grote naar kleinere coupures.Het gaat om mannen en vrouwen die meestal in auto’s met buitenlandse kentekens rijden. Ze spreken gebrekkig Nederlands.

De politie vraagt alert te zijn en bij diefstal of verdachte situaties zo snel mogelijk de politie te bellen. Probeer ook zoveel mogelijk gegevens van de auto en het kenteken door te geven.