Winterswijk: Sportpark Jaspers vormt dinsdagavond 28 januari het decor voor een heuse pitsstraat compleet met beachflags, wegstriping en de bekende ‘pitspoezen’ -en opmerkelijk- ook ‘pitskatten’. Reden voor deze actie is de nieuwe Fietslicht-campagne ‘Ik wil je zien’ van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland en de gemeente Winterswijk. Wethouder Gommers spreekt met name jongere fietsers aan op het belang van goede fietsverlichting.  Fietsers bij wie goede verlichting ontbreekt krijgen eenmalig gratis professionele fietslampjes op hun fiets gemonteerd.

Nieuwe fietslichtcampagne ‘Ik wil je zien’

De nieuwe campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is eind november gestart met de slogan ‘Ik wil je zien’. Doelstelling van deze campagne is bevorderen dat fietsers, met name jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en deze ook écht gebruiken in het donker en bij omstandigheden met beperkt zicht. Twintig procent van de fietsslachtoffers in Nederland is het gevolg van ongevallen in het donker. Vooral  jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 25 jaar zijn daarbij slachtoffer. Hoewel bijna alle jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting, rijdt de helft van hen nog steeds zonder licht in het donker. Jeugdige fietsers beseffen vaak pas hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn, als ze 18, 19 jaar zijn, autorijlessen nemen en zélf achter het stuur van een auto zitten. Vaak schrikken ze dan pas écht van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht in het verkeer.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland is een onafhankelijk samenwerkings-verband van overheden en organisaties die actief betrokken zijn bij het bevorderen en vergroten van de verkeersveiligheid in Oost Nederland. Zij valt onder de regie van de provincie Gelderland en Overijssel.