Op woensdag 5 februari, aanvang 19.30 uur, start bij Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur – aan de Roelvinkstraat te Winterswijk de korte cursus ‘klassiek ballet voor volwassenen’.

Klassiek ballet is een goed doordachte lichaamsscholing die concentratie, geduld en veel oefening vergt. Door middel van een duidelijke en verantwoorde opbouw in de les, in relatie tot de mogelijkheden van het lichaam van de individuele leerling, wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met de klassieke ballet techniek. Ook wordt er veel aandacht besteed aan houding, muzikaliteit, coördinatie en expressie. In het expressieve gedeelte van de les ligt het accent op de betekenisgeving van de bewegingen. Door middel van improvisatie opdrachten worden bijv. gevoelens, situaties maar ook (ballet)-sprookjes gedanst. Dans bevordert de persoonlijke groei en ontwikkeling. Het geeft je meer zelfvertrouwen en een beter bewustzijn van jezelf en van anderen.

De cursus is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar en bestaat uit 10 wekelijkse groepslessen van 60 minuten. De cursus start bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers en de kosten bedragen € 80.
Docent Milly Klein heeft haar opleiding voltooid aan de balletacademie van Nel Roos. Zij studeer- de af als danspedagoog en danseres. Milly danste 9 jaren bij Opera Forum in Enschede. Daarnaast geeft zij balletles en jazzballet in Zutphen en Lichtenvoorde en is sinds 2000 verbonden aan Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur.

Men kan zich vóór 27 januari opgeven bij Boogiewoogie via e-mail: info@boogiewoogie.nl of telefonisch 0543 – 51 55 69. Meer info op www.boogiewoogie.nl