Het zal u misschien niet ontgaan zijn, maar het ziet er somber uit voor Herder Roelof Kuiper, de schaapsherder uit ons mooie dorp Winterswijk.  Hij gaat met zijn schaapskudde gebukt onder de bezuinigingen van de gemeente Winterswijk in 2014. De schaapsherder uit de Winterswijkse buurtschap Kotten loopt 10.000 euro subsidie mis. Daardoor wordt het voor onze schaapsherder moeilijk om te kunnen blijven bestaan. Deze natuurman werkt al met minimale middelen en uit toeristisch oogpunt is hij, wat mij betreft één van de visitekaartjes van Winterswijk. Echt 100% Winterswijk!! 

Nu is het meest wrange dat er via crowdfunding, een modern woord voor geld inzamelen,  voor Kuiper genoeg geld bij elkaar gemaaid wordt om deze unieke schaapskudde voor Winterswijk te behouden. Grappig eigenlijk, ik juich juist zulke initiatieven toe, maar bij deze actie gaan mijn nekharen overeind staan. Enkele politieke partijen die hier in de coalitie zitten, starten deze crowdfunding op. De coalitiepartijen die vòòr deze bezuiniging hebben gestemd via een Burgemeester- en Wethoudersvergadering. Deze coalitie bestaat uit WB, VVD en CDA.
Ergens vòòr een bezuiniging stemmen en aan de andere kant het hardste roepen dat de schaapskudde voor Winterswijk moet blijven bestaan. Het is maar even dat u het weet.

Je kunt dus wel merken dat de verkiezingstijd begonnen is. Deze politieke partijen zijn zelfs zo rancuneus, zonder enige schaamte, dat ze hun eigen wethouder door middel van deze actie afvallen, alleen maar om stemmen te krijgen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart a.s. Want het staat zo mooi op je CV dat je de schaapskudde hebt kunnen behouden voor Winterswijk.

Ik hoop van ganser harte dat deze schaapskudde kan blijven bestaan. Wat mij betreft is het simpel. Het is een visitekaartje voor Winterswijk, echt 100% Winterswijk. Geef deze schaapsherder geld uit het potje Toerisme en iedereen is dan weer blij en 1 verkiezingsitem minder.

Ellen de Leeuw
Fractievoorzitter SP, afdeling Winterswijk