Onder de titel Volksfeestival zorgen café de Wissel en café de Buurvrouw in samenwerking met St. Onwies voor  een nieuwe traditie in de Spoorstraat. Het volksfeest 2013 wordt een groot muzikaal feest, 2 dagen boordevol muziek van bekende en minder bekende muzikanten die al maanden staan te popelen het podium in de Spoorstraat te beklimmen om ervoor te zorgen dat er niet alleen veel te luisteren is maar dat er ook van tijd tot tijd een dansje gewaagd kan worden! Vanaf 15:30 uur op vrijdag en vanaf 14:00 uur op zaterdag barst het los.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag:
15:30 uur: We starten met de 19-jarige Dylan Wassink, deze jonge sing&songwriter is op zijn 16-de begonnen. Onder leiding van Sandra Vanreys is hij hard aan het werk om steeds beter te worden. Dat dat zijn vruchten afwerpt was duidelijk op het Open Podium afgelopen jaar! Vandaar dat dit jonge talent op het grote podium tijdens het Volksfeest te horen is.
Naast zijn eigen creaties speelt hij ook covers, maar alles op zijn eigen manier.

16:30 uur:  Het muzikale stokje wordt dan doorgegeven aan John Cornwill (USA) ,  een klassieke driemans- formatie geformeerd rond de in Amerika geboren John Cline. Samen met drummer Will Hitman en bassist John Lowtone kunnen ze gedrieën uitstekend uit de weg op hun instrumenten. Met de wortels in de Blues, voegen ze met originele, ongeschreven vertolkingen hun eigen invulling toe aan bestaande rootsmuziek, van Texas tot Missouri.
Dit betekent Blues, met soms een brug naar Rock, Folk, Country of Bluegrass.

19:30 uur: Les Doremi, waarschijnlijk  de oudste nog actieve pop- band uit de regio. De band was heel populair in de tijd dat je Golden Earring nog met een “s”achter de naam schreef. Na een reünieoptreden 7 jaar geleden hebben de bandleden de smaak weer helemaal te pakken.
Hoewel de oudste bandlid bijna 70 is treedt de band nog regelmatig op. Met de komst van de veel jongere  zanger Menoedj  Girbaran en gitarist Alain Piek heeft het typische jaren 60 geluid plaatst gemaakt voor een stevigere rock sound.  Les Doremi speelt nummers  van The Beatles, Golden Earring, Bad Company, ZZ Top e.a. De originele bandleden zijn Hans Walvoort (drums) Ton Hacket (gitaar), Frans Kemperman (bas).

22:30 uur:  Na een opwarmer van Raymond Ubbink gaan we over naar Toe Maar, vijf wijzen uit het Oosten besloten de tributeband ‘Toe Maar’ op te richten. Vijf mannen, die kunnen teren op jarenlange muziekervaring, hebben hun krachten gebundeld. Ze hebben zich letterlijk gestort op deze muzikale uitdaging: “Toen we de muziek voorbereidden werd de bewondering voor de liedjes per repetitie meer en meer. Het zit muzikaal echt fenomenaal in elkaar en dat betekent dus erg hard werken voor ons”, aldus de bandleden.

Zaterdag:

14:00 uur: A-live is een jonge en enthousiaste band die sinds Oktober 2012 bij elkaar is en die we kennen van het Open Podium. Met hun bijzondere sound vielen ze gelijk op en hebben ze dan ook uitgenodigd om vandaag de spits af te bijten!
Kenmerkend van A-Live is dat vrijwel alles akoestisch spelen. Hierdoor krijgt de muziek een warme feel en een heldere frisse klank. A-live speelt naast covers ook veel eigen werk.

15:00 uur: De dames en heren van Oakwood hebben we al vaker mogen verwelkomen.
Deze ambitieuze band is alweer anderhalf jaar bezig met het spelen van een flink aantal nummers van oa Racoon, Kane, Robbie Williams, Michael Jackson, Lady Antebelum maar ook nederlandstalig zoals Blof en Guus Meeuwis.

17:00 uur: The Big bang Theory
Beukende drums, een scheurend Hammond orgel… Rock 'n Roll zonder gitaren… Onmogelijk?
The Big Bang Theory is het levende bewijs dat het kan!
Met slechts twee instrumenten, creëren ze een muur van geluid, waarin het publiek wordt meegenomen op een reis door muzikale landschappen die soms psychedelisch, donker en melancholisch zijn, maar die om kunnen slaan naar swingende Rock ’n Roll op een manier zoals je nog nooit gehoord hebt!

18:30 uur: De in  2011 geboren band 90 Something speelt voornamelijk rocksongs, uit de jaren 90. . Een greep uit hun repertoire:
Green Day, The Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Live, Foo Fighters
Heb je ze vaker gehoord dan weet je dat ze garant staan voor een spetterend feestje!

22:00 uur: Last but not least, de River Zydeco band! Deze zevenkoppige band uit “ZydecoZity” Raamsdonksveer kun je op de meest uiteenlopende gelegenheden tegen komen. Bijvoorbeeld in het Jazz-circuit, het Blues-circuit, ja zelfs af en toe op Country-festivals. Toch speelt deze band maar 1 soort muziek, Zydeco muziek.    Een muzieksoort uit een gebied waar de Mississippi in de golf van Mexico stroomt. In deze levendige smeltkroes van culturen is de Zydeco ontstaan, uit een mix van keltische-, bluesy-, en latijnse tonen.