Terwijl de ene helft van Winterswijk druk is met de voorbereidingen voor het grote dahliacorso, brengt muziekvereniging Excelsior de andere helft al in feeststemming tijdens Corso in Concert. Een spetterend muzikaal feest in de grote tent, op de markt in Winterswijk op donderdagavond 29 augustus. Het orkest van muziekvereniging Excelsior onder leiding van Arnold Span, heeft een veelzijdig programma voor u samengesteld. Deze bestaat uit bekende klassiekers, spetterende popsongs en Nederlandstalige meezingers. De diverse artiesten die meewerken aan dit concert maken het feest compleet.

 

 

De avond wordt traditioneel geopend met een aantal klassieke werken, bekend door o.a. de concerten van André Rieu.  Eén van de gasten deze avond is de bekende en virtuoze violist Adriaan Stoet. Hij speelde al samen met Jan Vayne, Cor Bakker en Louis van Dijk en was eerder te gast bij Excelsior tijdens het theaterconcert in 2010. 

Met temperamentvolle tangomuziek laat Excelsior de temperatuur en de sfeer in de tent verder stijgen. In deze muziek komt het accordeonspel van instrumentalist Gertie Bruin optimaal tot zijn recht. Het prachtige ‘Adios Nonino’, bekend van de bruiloft van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima, mag daarnaast niet ontbreken.

Gitaarsolist Gerhard Turksma staat garant voor de échte gitaarmuziek tijdens dit concert. Gerhard speelde in diverse bands, met diverse artiesten en ook als solist bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso. Met hem speelt Excelsior bekende poprockmuziek, waaronder nummers van Eric Clapton, The Rolling Stones, The Dire Straits, Queen en vele anderen.

Feestelijk hoogtepunt van de avond is het optreden van duo ‘Helemaal Hollands’. De heren Carlo en Leo maken er altijd één groot feest van. Ze presenteren swingende Nederlandstalige medleys met hits van vroeger en van nu, afgewisseld met hun eigen repertoire. Na hun optreden in de Soundmixshow van Hennie Huisman in 1999 scoorden ze in 2002 een hit met het nummer ‘I save the day’. Hun spetterende optredens staan altijd garant voor één groot feest. ‘Waar is het feestje? Hier is het feestje!’

Uw gastheer tijdens Corso in Concert is Excelsior’s vaste ‘spokesman’ Jeroen Brittijn. Jeroen leidt u op zijn bekende enthousiasmerende wijze door het feestelijke programma. Met Corso in Concert barst het Winterswijkse Volksfeest los!

Corso in Concert is voor iedereen vrij toegankelijk. Het Concert start om 20.30 uur en eindigt rond 23.30 uur. In de grote tent op de markt zijn zitplaatsen, wilt u verzekerd zijn van een zitplaats, wees dan op tijd.

Corso in Concert is een gezamenlijke productie van Vereeniging Volksfeest en muziekvereniging Excelsior.