Scholieren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar krijgen automatisch 20 procent leeftijdskorting wanneer zij reizen met een abonnement. Bovendien geldt bij aanschaf van een Arriva jaarabonnement standaard: 12 maanden reizen, 10 maanden betalen. Voor wie onbezorgd wil reizen is Arriva Altijd Vrij het beste abonnement; de abonnementhouder betaalt een vast bedrag en kan onbeperkt reizen in de dal- én de spitsuren.

100 euro korting op jaarabonnement Altijd Korting Scholier Gelderland

Naast de automatisch verrekende leeftijdskorting voor scholieren geldt er, om het schooljaar in te luiden, in de regio Achterhoek Rivierenland een kortingsactie. Het jaarabonnement Altijd Korting Scholier Gelderland is nu tijdelijk, tot eind 2013, verkrijgbaar voor 65 euro in plaats van 165. Een korting van maar liefst 100 euro.

Website biedt hulp

Welk abonnement het beste past is afhankelijk van een aantal factoren: leeftijd, de periode waarin gereisd wordt en reizen in de spits en/of daluren bijvoorbeeld. Om ouders en verzorgers van schoolgaande kinderen te helpen bij het selecteren van het juiste abonnement, heeft Arriva een speciale scholierenpagina op haar website geplaatst. Per regio wordt een overzicht getoond van de beschikbare scholierenabonnementen.