De provincie Gelderland start op maandag 26 augustus 2013 met onderhoudswegwerkzaamheden op de N318 Bredevoortsestraatweg (vanaf de N313), Winterswijksestraatweg en de Misterweg tot aan de rotonde N319 in de gemeente Aalten en Winterswijk. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de avond- en nachturen en tijdens een weekend. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio oktober van dit jaar klaar.

 

 

Overzicht werkzaamheden
•het grootste gedeelte van de hoofdrijbaan wordt voorzien van een nieuwe asfaltlaag
•ter plaatse van de Grote Veldweg wordt een middengeleider aangelegd, zodat het fietsverkeer veiliger kan oversteken
•ter plaatse van de Breukinkweg wordt de verbinding tussen de parallelweg en de hoofdrijbaan verwijderd
•het vervangen van de voegovergangen van de bruggen over de Keyzerbeek en de Boven Slinge. Deze werkzaamheden worden in een weekend uitgevoerd
•naast de zijkanten van de parallelweg vanaf Misten tot Winterswijk komen grasbetonblokken en op de rijbaan van de parallelweg wordt een nieuwe laag asfalt gelegd.

 

Om het werk snel en veilig uit te kunnen voeren wordt de snelheid verlaagd en de N318 ’s avonds en ’s nachts afgesloten voor alle verkeer. De data worden van te voren met borden langs de weg bekend gemaakt.

 

Het weekendwerk is gepland vanaf vrijdagavond 13 september 19:00 uur tot maandagochtend 16 september 6:00 uur. Naast het vervangen van de voegovergangen vinden in het weekend ook asfalteringswerkzaamheden plaats. De bedrijven zijn bereikbaar tijdens het weekendwerk.De data kunt u ook vinden op www.bereikbaargelderland.nl

 

Het verkeer tussen Aalten en Winterswijk en vise versa wordt via de N313, N18 en de N319 omgeleid. Bredevoort is tijdens het nachtwerk bereikbaar via de Bolwerkweg en tijdens het weekendwerk is Bredevoort bereikbaar vanaf Aalten.

Overdag vinden er ook enkele voorbereidende werkzaamheden plaats. Het verkeer wordt buiten de spits indien nodig om-en-om langs het werk geleid met een verkeersregelinstallatie.Tijdens de werkzaamheden aan de parallelweg wordt het (brom)fietsverkeer omgeleid via de Vreehorstweg en de Brinkeweg. De data worden van te voren met borden langs de weg bekend gemaakt. De politie zal tijdens de werkzaamheden extra controles uitvoeren, ook voor het (brom)fietsverkeer.

 

Meer informatie

Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg en kunt u informatie vinden over de actuele stand van zaken.

Voor vragen kunt u op werkdagen contact opnemen met het Provincieloket van de provincie Gelderland, via telefoonnummer (026) 359 99 99 of per e-mail naar provincieloket@gelderland.nl

(www.gelderland.nl/provincieloket).