Groenlo komt steeds nadrukkelijker op de toeristische kaart te staan, mede dankzij de activiteiten die inwoners zelf ontwikkelen. Zo introduceert Henk Hilverink het GrolsPositieSpel. ‘Een GPS-puzzeltocht langs de mooiste plekjes van historisch Grolle. Zo ontdek je de vestingstad verrassend anders.’

Vestingstad Groenlo presenteert zich met tal van leuke activiteiten, vestingdagen en evenementen nadrukkelijk richting toeristen en streekbewoners. Grollenaar Henk Hilverink is er blij mee. ‘De activiteiten vergroten de leefbaarheid van onze stad en bieden ondernemers toekomst.’ Als betrokken inwoner wil Hilverink ook een steentje bijdragen aan de toekomst van Groenlo. Hij ontwikkelde een nieuwe activiteit voor toeristen, inwoners en streekgenoten: een GPS-puzzeltocht door de Grolse binnenstad. ‘Ik ben een fervent fietser en rij veel tochten met mijn GPS-navigatiesysteem. Daarnaast geef ik wielerclubs instructie over het rijden met een GPS-systeem en het uitzetten van tochten. Die GPS-kennis bracht me op het idee om daar in Groenlo ook wat mee te doen: ik goot de oergezellige ouderwetse speurtocht in een modern GPS-jasje en doopte de activiteit het GrolsPositieSpel.’

 

Scharrelen door Grolle

Het GrolsPositieSpel begint met de uitleg van het spel en de GPS-ontvanger die de deelnemers mee krijgen. In kleine groepjes struinen ze vervolgens door de historische binnenstad. De GPS-ontvanger laat de coördinaten van verschillende punten in de stad zien en toont welke richting het team op moet lopen om zo’n punt te vinden. Tijdens de speurtocht worden de mooiste plekjes van Groenlo gepasseerd. Bij het bereiken van een punt, krijgt de groep een vraag te beantwoorden. Zijn op het eind alle vragen goed beantwoord, dan rolt er een bekende Grolse spreuk uit de antwoorden.

Familiefeesten en bedrijfsuitjes

Henk Hilverink mikt met zijn GrolsPositieSpel op toeristen die Groenlo bezoeken, maar ook op families, bedrijven, verenigingen en vriendengroepen. ‘Voor familiedagen, vriendenuitjes, bedrijfs- en verenigingsfeesten zijn organisatoren constant op zoek naar leuke, gezellige activiteiten. Met het GrolsPositieSpel creëer je een gezellige sfeer voor jong en oud, in alle jaargetijden kun je het prachtige Grolle op een verrassende manier leren kennen. En doordat je zelf de snelheid van spelen bepaald, kun je regelmatig een pauze nemen om een gezellig restaurantje te bezoeken of om even te snuffelen in één van de gezellige winkeltjes in de binnenstad.’

 

Deelname aan het GrolsPositieSpel kost 7,50 euro per persoon (incl. gebruik GPS-ontvanger), met een minimum van 60 euro. Het spel duurt in totaal 2,5 uur en kan dagelijks worden gespeeld tussen 9.00 en 17.00 uur. Meer informatie op www.grolspositiespel.nl en via 06 43 00 17 22.