Afgelopen weekend zijn de basisschoolkinderen van de BeestenBende door het Dolfinarium getrakteerd op een dag vol verrassingen. Tijdens de jaarlijkse Grote BeestenBende-dag kwamen maar liefst 800 kinderen naar Harderwijk, waar zij een beloning kregen voor een heel jaar schoon houden van de eigen buurt. Ook de BeestenBende-kids uit Winterswijk waren van de partij. Hoogtepunt was een spetterende dolfijnenshow met een surprise-act van multi-talent Ralf Mackenbach.

“Het is fantastisch om te zien dat zoveel kinderen in heel het land samen met hun ouders regelmatig vrijwillig de straat op gaan om de leefbaarheid van hun wijk te verbeteren”, aldus Dolfinarium directeur Marten Foppen.  Afval is een groeiend probleem in de wereld. Het ligt niet alleen op het land, het drijft ook in zee. Zo omvangrijk dat men zelfs spreekt over ‘afvaleilanden’. Giftige stoffen afkomstig van afval, rechtstreeks of na de verbranding, komen in de lucht en het water, waardoor aan alle kanten het leven op onze planeet risico’s loopt. Dit bedreigt de levens van dieren, vissen en vogels.

Het initiatief De BeestenBende verwierf landelijke bekendheid na de bekroning tot beste zwerfafvalidee bij SBS Het Beste Idee van Nederland.