Aalten – Tijdens een verkeerscontrole donderdagmorgen 25 april werd een 20-jarige wegpiraat uit Dinxperloo bekeurd. Naar aanleiding van klachten van omwonenden werd donderdagmorgen een verkeerscontrole gehouden op de N819 tussen Aalten en Dinxperloo. De politie trof een automobilist aan waarover meerdere malen was geklaagd en waarvan het kenteken bij de politie was doorgegeven. De automobilist reed al te hard toen de agent hem zag rijden, maar toen ze automobilist volgden werden nog meer overtredingen geconstateerd. De bestuurder haalde een auto in door er eerst zeer dicht achter te gaan rijden en gaf geen richting aan bij het inhalen. Ook werd een snelheid van 108 km/u behaald, waar een maximum van 60 km/u is toegestaan. De bestuurder werd staande gehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook wordt de 20-jarige wegpiraat aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag bij het CBR.

 

Bij de controle werden nog twee automobilisten bekeurd, zij reden 39 en 37 km/u te hard.

Educatieve Maatregel Gedrag

De EMG is een maatregel binnen de vorderingsprocedure van het CBR. Deze maatregel is bedoeld voor bestuurders die zich tijdens één rit meerdere malen schuldig maken aan gevaarlijk rijgedrag in het verkeer. Met uitzondering van verkeersgevaarlijk rijgedrag binnen de bebouwde kom. In dat geval is één overtreding voldoende om een EMG op te leggen. Deelname aan de cursus is verplicht: bij weigering wordt het rijbewijs ongeldig verklaard.