Dit weekend werden bij Kegelcentrum ’t Wieskamp de Nederlandse Kampioenschappen voor clubteams gehouden. De top van Nederland was zowel zaterdag bij de dames als zondag bij de heren aanwezig en het was dan ook genieten van prachtig kegelen en zeer hoge scores. De Winterswijkse Kegelbond had een extra prijs voor elke 90 gooier(ster) beschikbaar gesteld en niet minder dan 8x kon voorzitter Hendriksen de fles wijn overhandigen. Al in de 1e ronde opende mevr. Jansen  met 90 en liet daarmee zien dat haar team, de kampioenen van vorig jaar de wisselbeker weer graag mee naar  Maastricht wilden nemen. Alinghoek uit Drente, met in hun midden de Nederlands Kampioen L.Lemmen dacht daar hetzelfde over.

Het werd dan ook een spannende strijd tussen deze twee teams, waarbij Alinghoek tenslotte de sterkste bleek met 20 hout voorsprong. Het Winterswijkse Val Umme  startte slechts op de 5e plaats. De 1e drie plaatsen van dit kampioenschap zijn tevens een startplaats voor volgend jaar in de Ereklasse. Met het Gelderse Hooiplukkers, Entre Nous uit Delft  en de Poedels uit Zwolle werd er dan ook geknokt om de 3e plaats te bereiken. In de 4e ronde lukte dat en men wist dat de laatste 2 rondes vast te houden. Een prima prestatie. T.O.P. uit Winterswijk, dat op het laatste moment opgeroepen was om  een opengevallen plaats te bezetten wist Nios uit Oost Gelderland nog onder zich te houden en eindigde als 7e. L.Lemmen eindigde als hoogste gooister (509h) en mocht een gouden kegeltje in ontvangst nemen.

Zondag was de beurt aan de heren. Nu waren er 3 teams die niets voor elkaar onder deden en het was dan ook steeds stuivertje wisselen op de hoogste plaatsen. De Prins uit Haarlem startte in de 1e ronde op de 4e plek. Zij gooiden echter steeds sterker en de laatste 3 banen wist de heer Kales 1x en V.d. Hammen 3x 90 te gooien. Zij brachten daarmee hun team op de 1e plaats  voor Nooit Gedacht uit Brummen en het Friese de Bargen. De Val Umme heren wisten beslag te leggen op een uitstekende 5e plek.
De heer van de Hammen kreeg het verdiende gouden kegeltje als hoogste gooier met 531 hout.