De schakers van het WSG zijn doorgedrongen tot de finale van de SBO-cup. In de halve eindstrijd won WSG met 3-1 van Hardenberg. Het Winterswijkse viertal bestond uit ene mix van spelers uit het eerste en tweede team en had opvallend weinig moeite met de gasten die in de competitie op hetzelfde niveau spelen.

 

Henri Abbink won al snel een stuk en sloeg het wanhoopsoffensief van zijn tegenstander daarna redelijk gemakkelijk af. Henrik Lösing won na de opening een pion en liet daarna zijn vrijpion naar voren lopen. De tegenstander van Marcel Krosenbrink moest al na 20 zetten opgeven in een stelling waarin het materiële evenwicht nog niet was verstoord. En goede zet was echter al niet meer voorhanden. Gerard Harbers kwam in een eindspel steeds verder in de problemen in moest de vlag strijken. Bij een 3-0 voorsprong was dat echter geen probleem. In de finale stuit WSG op de winnaar van Lonneker-ENO.

WSG 3speelde tegelijkertijd met 4-4 gelijk tegen Hardenberg 3. Ook in deze competitiewedstrijd viel geen enkele remise. Han van de Laar, Mark Burgers, Dick Labee en Henk te Brinke wonnen hun partij. WSG 3 is met deze puntendeling definitief veilig in de eerste klasse.